ATLETISM | Alexandru Soare, două titluri balcanice obținute în Bosnia și Herțegovina

 

Alexandru Nicolae Soare a cucerit două medalii de aur la finele Campionatului Balcanic de alergare pe șosea (10 km), ce a avut loc pe 22 iunie, la Brčko. Sportivul legitimat la CS Știința Bacău și CSM Bacău a fost recompensat cu două titluri balcanice, unul la individual și unul alături de echipa României.

Localitatea Brčko din Bosnia și Herțegovina a găzduit pentru prima dată un Campionat Balcanic, simultan cu întrecerea pe șosea “Vidovdan”, ajunsă la cea de-a 23-a ediție.

Atletul antrenat de Cristina Alexe a terminat cursa de 10 kilometri după 29 de minute și 20 de secunde, performanță ce i-a adus primul loc în întrecerea balcanică. În cadrul open-ului, la care au participat sportivi din toate colțurile lumii, a fost devansat doar de Afewerki Berhane (Eritreea), care a înregistrat un timp de 29:07 minute.

Soare a încheiat și întrecerea pe echipe pe prima treaptă a podiumului, unde a concurat alături de Ștefan Iulius Gavril (CSM Cluj).

Fiecare federație a avut dreptul de a participa cu doi atleți și două atlete. Efectivul unei națiuni s-a putut lărgi în cazul în care alergătorii se aflau pe lista oficială a IAAF a celor mai buni performeri ai curselor de șosea. La feminin,  delegația României a fost reprezentată de Roxana Elisabeta Bîrcă și Cristina Ion.

Organizatorii bosniaci au oferit premii materiale fiecărui participant ce a prezentat un rang de aur, argint sau bronz pe lista întocmită de Asociația Internațională a Federațiilor de Atletism (IAAF) privind performerii curselor pe șosea.

Alexandru Soare face parte din categoria de bronz a alergătorilor mondiali pe distanțe cuprinse între 20 km și 30 km și, respectiv, între 5 km și 20 km.

(A.S.)

119 vizualizări