ATLETISM, Campionatul Balcanic Masters | Simona Sladaru și Martin Benchea Joca: 3 medalii de aur și o medalie de bronz

 

Comisia Atleților Masters a Federației Române de Atletism a organizat, la finalul săptămânii trecute, 19-22 septembrie, ultima competiție oficială din anul 2019, Campionatul Balcanic Masters, întrecere la care nume băcăuane importante s-au aflat la start.

Printre protagoniștii competiției s-a aftat și Simona Sladaru (foto cu campioana olimpică Constantina Diță), care a cucerit și în acest an două titluri de campioană balcanică. Sportiva legitimată la CSM Bacău și antrenată de Cristina Alexe a încheiat proba de 21 de kilometri pe primul loc la categoria sa de vârstă (+40 de ani). Timpul înregistrat de Sladaru a contribuit, de asemenea, la câștigarea probei de echipă alături de Raluca Ioana Gal și Ioana Nistor, în numele team-ului României. Cele două titluri balcanice se adaugă medaliei de bronz de la Mondiale și celei de argint de la Europenele de anul acesta.

La masculin, Martin Benchea-Joca (CSM Bacău) și-a adăugat în palmares alte două medalii. Băcăuanul înscris la proba de semimaraton la categoria +65 de ani a urcat pe primul loc alături de echipa României, contribuind într-o măsură semnificativă la reușită prin performanța ce i-a asigurat și medalia de bronz la individual.

(A.S.)

166 vizualizări