ATLETISM, Master | Simona Sladaru și Martin Benchea Joca, succese la Campionatul Balcanic

 

Ultima întrecere din calendarul internațional pentru atleții master a adus României un loc doi în clasamentul pe medalii, din 11 națiuni participante, fiind surclasată doar de către țara organizatoare, Slovenia (Celje, 21-23 septembrie).

Contribuția băcăuană la această performanță este de cinci medalii, două de aur și trei de bronz.

Simona Sladaru (antrenoare Cristina Alexe/ CSM Bacău) a repurtat două victorii, în probele de 5.000m si semimaraton, la categoria +35 ani, devenind dublă campioană balcanică, într-un an în care a mai obținut patru titluri de campioană națională și două medalii de bronz la Europene. Împreună cu echipa României, Sladaru și-a mai adăugat în palmares și o medalie de bronz în proba de ștafetă (800m+400m+200+100m).

 

 

Martin Benchea Joca (antrenoare Carmina Vorovenci, CSM Bacău), la categoria plus 60 ani, încheie și el anul competițional internațional pe podium. Veteranul băcăuan a urcat de două ori pe treapta a treia, în probele 5.000m și semimaraton.

Pentru cei doi băcăuani, anul competițional se va încheia probabil în octombrie odată cu ultima întrecere oficială din calendar, Campionatul Naţional de Maraton.

Foto: facebook

342 vizualizări