BADMINTON, Campionatul Național pe Echipe Senior Elite | Știința Bacău scrie istoria

stiinta bacau

 

17! Este numărul de titluri de campioană națională cucerite consecutiv (!) de către clubul băcăuan, performanță unică în badmintonul românesc și, probabil, una dintre puținele din sportul românesc.

Această ultimă ediție a Naționalelor pe echipe, întrecere desfășurată în Sala Orizont din Bacău (21-22 mai), a fost însă una dintre cele mai spectaculoase, mai ales prin prisma răsturnărilor de situații.

După ce team-ul băcăuan a învins clar pe Universitatea Galați (5-0) și Universitatea de Vest din Timișoara (5-0), a urmat disputa pentru trofeu cu redutabila echipă a Sportului Studențesc.

Studenții bucureșteni au început mai bine înfruntarea și și-au adjudecat primele două meciuri (simplu băieți, simplu fete). La 2-0, echipa din capitală mai avea nevoie doar de un meci câștigat pentru a se încununa campioană, chiar acasă la marea rivală.

Echipa de dublu băieți a Științei (Robert Ciubotaru, Daniel Cojocaru) a readus speranța în tabăra băcăuană (2-1).

Dar totul părea să se spulbere în următoarea dispută, cea de dublu fete, când, Sportul a administrat, în primul set, un scor sec, 21-10. În acest moment în care “studenții” bucureșteni își făceau deja selfie pe locul întâi al podiumului, Alexandra Milon și Magda Lozniceriu au izbutit o răsturnare de scor spectaculoasă, egalând scorul la meciuri (2-2).

A urmat meciul decisiv, cel de dublu mixt. După o pauză în care a reușit doar să-și tragă puțin sufletul, Alexandra Milon a intrat din nou în teren pentru o ultimă bătălie, de această dată alături de Robert Ciubotaru. Și acum scenariul a fost același, bucureștenii părând să scape în câștigători, după ce și-au însușit primul set și au avut trei mingi de meci. Băcăuanii, însă, au revenit și au câștigat meciul și trofeul. Un trofeu transmisibil care stă de câțiva ani la Bacău.

Bogdan Traian Milon, antrenor Știința Bacău: “Mulțumesc sincer celor de la Sportul Studențesc, pe care-i considerăm prietenii și familia noastră, pentru spectacolul oferit. Împreună cred că am făcut o propagandă fantastică acestui sport, în fața unei săli pe care de mult nu am mai văzut-o neîncăpătoare. În final, a câștigat experiența meciurilor internaționale și a atâtor titluri cucerite.”

Clasament: 1. Știința Bacău; 2. Sportul Studențesc; 3. Universitatea Galați; 4. Universitatea de Vest din Timișoara.

Știința Bacău: Robert Ciubotaru, Daniel Cojocaru, Matei Droancă, Alexandra Milon, Adelina Marin, Magda Lozniceriu. Antrenor: Bogdan Traian Milon.

Robert Ciubotaru este sportivul care a atins și el o performanță uimitoare, fiind în echipa băcăuană la toate cele 17 titluri cucerite.

O experiență tristă este delegarea de către federație la un concurs de un nivel care cere experiență în arbitraj a doi arbitri debutanți (doi din trei). Și nu a fost singura:  cupele și medaliile ce trebuiau oferite câștigătorilor acestei ediții au ajuns, prin “grija” federației, la o zi  după încheiere competiției. La cea mai importantă întrecere de seniori, premianții s-au întors acasă cu mâna goală.

287 vizualizări