BOX, Centura de Aur | Doar zgomot

VEM_3027

 

Lumea boxului românesc rămâne divizată și prizonieră vechilor metehne care de mult nu mai au nicio legătură cu sportul. Atmosfera din această sferă este apăsătoare.

Nici Centura de Aur, concurs care ar fi trebuit să fie o sărbătoare a pugilismului românesc, nu mai e ce-a fost. Ediția din acest ani, întrecere ce a avut loc săptămâna trecută la Iasi, deși nu s-a ridicat la valoarea trâmbițată inițial de către organizatori, continuă să existe. Numărul extrem de redus al concurenților autohtoni participanți la Centura de Aur, doar 10, este relevant pentru a demonstra că în continuare nu există dialog, deși la conducerea FR Box este de ceva vreme altă echipă. În plus, multe dintre deciziile arbitrilor au întărit ideea că boxul a devenit tot mai mult o afacere.

Județul Bacăul a fost reprezentat la Centură doar de SCM , club care a trimis în concurs doar pe Machedon Alexandru (91 kg) și Bujor Florin (52 kg). Ambii au ieșit din concurs în semifinale, Machedon fiind eliminat de Gorskov Seiyey (Ucraina, 2:1), iar Bujor, de Juhyeon Chol (Coreea, 3:0).

103 vizualizări
Articol din Box