FOTBAL, Liga 2 | SC Bacău debutează cu o nou-promovată

fotbal

 

La sediul Federației Române de Fotbal a fost stabilit astăzi, prin tragere la sorți, programul sezonului 2015-2016 în Liga 2, campionat care va începe pe 29 august. În Seria I, Sport Club Bacău va debuta în deplasare la nou-promovata Dunărea Călărași. Datele de desfășurare pentru celelalte etape din sezonul regulat vor fi aprobate în viitoarea ședință de Comitet Executiv al FRF, echipa antrenată de Cristi Popovici urmând să joace în tur astfel:
– etapa I: Dunărea Călărași – SC Bacău
– etapa a II-a: SC Bacău – Dacia Unirea Brăila
– etapa a III-a: Bucovina Pojorâta – SC Bacău
– etapa a IV-a: SC Bacău – Rapid CFR Suceava
– etapa a V-a: SC Bacău – Gloria Buzău
– etapa a VI-a: FC Oțelul Galați – SC Bacău
– etapa a VII-a: SC Bacău – ACS Berceni
– etapa a VIII-a: CS Balotești – SC Bacău
– etapa a IX-a: SC Bacău – Farul Constanța
– etapa a X-a: Ceahlăul Piatra Neamț – SC Bacău
– etapa a XI-a: SC Bacău – Rapid București
– etapa a XII-a: FCM Dorohoi – SC Bacău
– etapa a XIII-a: SC Bacău – Academica Clinceni

Reprezentanții cluburilor de Liga 2 au fost informați totodată că în acest sezon vor retrograda 11 echipe, pentru ca ediția 2016-2017 să se joace într-o singură serie de 22 de formații. În Liga 3 vor coborî direct ocupantele locurilor 13 și 14 la finalul sezonului regulat, primele șase clasate vor evolua mai departe în play-off, iar locurile 7-12 se vor duela în play-out. La finalul play-out-ului, ultimele trei clasate (echivalentul pozițiilor 10-12) vor retrograda direct. În plus, ocupantele locului al treilea în play-out-ul celor două serii (echivalentul locului 9) vor disputa un meci de baraj, în urma căruia învinsa va retrograda în Liga 3.

Referitor la sistemul de promovare, la fel ca anul trecut, câștigătoarele play-off-ului vor urca direct în Liga 1. Principala modificare apare în ceea ce privește echipele care vor termina pe locul al doilea în cele două serii. Acestea vor disputa mai întâi un „baraj” în două manșe, tur-retur, de unde învingătoarea va întâlni ocupanta locului 12 din Liga 1 pentru a se stabili echipa care va avea drept de joc în prima divizie, ediția 2016-2017.

O altă modificare vizează numărul de puncte cu care se va începe faza a doua a campionatului. Astfel, toate echipele calificate în play-off și play-out vor continua doar cu jumătate din punctele obținute în sezonul regulat, în meciurile disputate cu grupările clasate pe locurile 1-12. În cazul în care există echipe cu un număr de puncte impar, se va face rotunjirea în plus.

147 vizualizări