HALTERE, Campionatul European pentru Tineret U23 | Ionuț Ilie și o nouă pagină de istorie a halterelor din Municipiul Bacău

ilie-ionut-1

 

Europenelor de Tineret s-au încheiat de câteva zile, dar ecourile rezultatelor încă se aud. În proba masculină, România a aruncat în luptă cu 5 halterofili, la cinci categorii diferite (dintre cele 8 prezente în concurs). Singurul reprezentant al județului Bacău a fost Ionuț Ilie, sportiv legitimat la CS Știința Municipal Bacău și antrenat de către George Călin.

Intrat în concurs la categoria 62 de kilograme, băcăuanul a rescris istoria halterelor din Municipiul de pe Bistrița, cucerind trei medalii: aur/Campion European de Tineret – stilul Aruncat, aur/Campion European de Tineret – stilul Total, argint/Vicecampion European de Tineret – stilul Smuls.

La această categorie (62 kilograme) au concurat 12 sportivi reprezentând 10 țări, românul fiind singurul care a reușit să urce pe podiumul de premiere de trei ori.

Echipa României a adunat la masculin 11 medalii (2 aur/ 5 argint/ 4 bronz), 3 dintre ele fiind obținute de băcăuan. De asemeni, tot el este singurul român medaliat cu aur la U23, masculin.

Ilie mai are în palmares un titlu de Vicecampion European de tineret și două medalii de bronz (2014), iar în acest an a ocupat locul 6 la Campionatul European pentru Seniori, la Forbe, în Norvegia. Tot el este singurul halterofil pe care l-a avut Municipiul Bacău la un Campionat Modial de Seniori, performanță stabilită în 2015.

223 vizualizări