HALTERE | Cu toții, la Naționale

haltere stiinta municipal bacau

 

Halterofilii au concurat, la finele săptămânii trecute, pentru trofeul Cupa României, în Capitală, întrecere care le-a putut asigura și prezența la Naționalele României din toamnă.

La seniori, în absența favoritului numărul unu la câștigarea trofeului la 69 kilograme, Ionuț Ilie (CS Știința Municipal Bacău), aflat în pregătire pentru Europene, băcăuanii și-au asigurat o prezență pe podiumul de premiere doar la feminin, Nanu Ionela urcând pe treapta a doua a podiumului, la categoria +75 kg. O performanță frumoasă, ținând cont de faptul că sportiva legitimată tot la CS Știința Municipal Bacău (antrenor George Călin) a concurat la o categorie superioară de vârstă. De la același club băcăuan vor mai fi prezenți la Naționalele de seniori alți doi juniori, Cristian Roșca – +105 kg, Cosmina Pană – 48 kg. Tot atunci, SCM Bacău va conta pe Ana Maria Pintilescu (75 kg), Marius Herciu (85 kg), Ionuț Stanciu și Eusebiu Emandiei (105 kg).

Tot în aceeși periodă și tot la București, juniorii 3 au luptat pentru tricourile de Campion Național. Unul dintre acestea, categoria 36 kg, feminin, a ajuns la Bacău, fiind adjudecat de către Alice Hălmac (CS Știința Municipal). La prima sa participare la un concurs de o asemenea însemnătate, Sara Nedea (36 kg) a terminat întrecerea pe locul 4.

136 vizualizări