HALTERE | Premieră pentru Bacău! Prima participare la un campionat mondial de seniori

IONUT ILIE - HALTERE

 

Primul halterofil legitimat la un club din Bacău participant la un campionat mondial de seniori este Ionuț Ilie (CS Știința Municipal Bacău). Deși aflat încă la categoria de vârstă tineret, Ilie a fost inclus în lotul “tricolor” ce va începe astăzi aventura mondialelor de seniori. Din team-ul României mai fac parte 7 băieți și 4 fete.

Băcăuanul concurează la 62 kilograme, categorie la care s-au înscris 52 de competitor, și va intra în concurs sâmbătă, 21 noiembrie (grupa B).

“Deoarece Ilie este încă la tineret, așteptările noastre sunt de a-și egala cea mai bună performanță a acestui sezon. Cu acest rezultat, sportivul ar contribui consistent la zestrea de puncte pe care România încearcă să o acumuleze la Mondiale. Mai multe puncte, mai multe locuri pentru noi la Jocurile Olimpice de la Rio.” – a declarat pentru sport24bacau George Călin, antrenorul sportivului.

Ionuț Ilie este dublu vicecampion European de tineret, titluri obținute anul trecut. Pe plan intern, băcăuanul a obținut trei titluri de campion național de seniori și este deținător al trofeelor Cupa României la seniori și tineret (categoria 69 kilograme).

Mondialele se desfășoară în SUA (Houston), în perioada 20-28 noiembrie.

211 vizualizări