HANDBAL, Juniori (masculin) | Sportivii născuții în anul 2003 ai CSM Bacău s-au impus la Făgăraș, în cel mai competitiv turneu amical al verii

 

Juniorii 2 ai secției de handbal a CSM Bacău, sub coordonarea lui Gabriel Armanu, au reușit să își adjudece titlul de câștigătoare al celui mai valoros turneu amical al verii organizat la această categorie de vârstă.

În cadrul Făgăraș Handball Cup, competiție desfășurată în perioada 28 august – 1 septembrie, CSM Bacău a aliniat la start două echipe, una alcătuită din sportivi născuți în anul 2003 (CSM Bacău 1), și o alta constituită din handbaliști născuți în anii 2004-2005 (CSM Bacău 2).

Cele două formații băcăuane au fost repartizate în aceeași grupă, alături de alte șase competitoare, iar partida programată între cele două nu s-a jucat la cererea staff-ului tehnic, câștig de cauză având, pe hârtie, handbaliștii născuți în anul 2003.

Prima echipă a CSM Bacău a trecut pe rând de adversare precum CSȘ HC Sibiu, CSȘ Sighișoara, CSȘ Făgăraș, Sporting Ghimbav, CSM Focșani, ca la finalul primelor șase întâlniri să dispună de punctaj maxim, situație în care se afla și SZKA Odorhei.

Ultimul meci al băcăuanilor s-a jucat cu trofeul pe masă, distincție pe care au și obținut-o în urma victoriei cu scorul de 39-23 în fața harghitenilor. La final, Darius Bran, component al echipei principale a Bacăului, a fost recunoscut drept cel mai tehnic jucător al competiției.

Nici echipa secundă a CSM nu a dezamăgit, reușind să înregistreze două victorii în fața unor adversari a unei categorii de vârstă superioară, avându-l în poartă pe Florin Sîrghie, desemnat cel mai bun portar al întrecerii.

Rezultatele grupelor antrenate de Gabriel Armanu

CSM Bacău 1 – CSM Focșani 23-10

CSȘ Făgăraș – CSM Bacău 1 30-37

CSȘ Sighișoara – CSM Bacău 1 28-38

CSȘ HC Sibiu – CSM Bacău 1 19-43

CSM Bacău 1 – Sporting Ghimbav 38-30

CSM Bacău 1 CSM Bacău 2 10-0

CSM Bacău 1 – SZKA Odorhei 39-23

CSM Bacău 2 – Sporting Ghimbav 26-34

CSM Bacău 2 – CSM Focșani 24-18

CSȘ Sighișoara – CSM Bacău 2 20-35

CSM Bacău 2 – SZKA Odorhei 23-24

CSȘ Făgăraș – CSM Bacău 2 28-21

„Un turneu maraton cu 37 echipe la start, cu multe meciuri, cu uzură pe teren, dar foarte bine organizat – și doresc să îl felicit pe Marius Marocico pe aceasta cale -, cu momente de relaxare la piscină, party pentru sportivi și bineînțeles vizita la cetatea Făgărașului. Toate acestea au făcut pentru noi un turneu de neuitat. Locul 1 și premiile individuale arată valoarea loturilor noastre și doar timpul va arată dacă am greșit sau nu în momentul în care am înscris doar o echipă de juniori 2 în campionatul național.” – a declarat Gabriel Armanu.

558 vizualizări