HANDBAL, Liga Zimbrilor | Băcăuanii se impun la limită, câștigând trei puncte importante: CSM Bacău – CSM Vaslui 28-27 (18-14)

 

CSM Bacău a învins cu dificultăți CSM Vaslui, sâmbătă, 16 noiembrie, într-un meci din etapa a zecea a Ligii Zimbrilor, pe care l-a avut la discreție până în minutul 50. Băcăuanii au trecut cu scorul de 28-27 de nou-promovata CSM Vaslui, și au reintrat în cercul primelor șase echipe ale României, urcând trei poziții, până pe locul 5.

Până în minutul 20, s-a mers cap la cap, tabela arătând în acel moment scorul de 11-11. A urmat o desprindere categorică din partea gazdelor, care au marcat cinci goluri consecutive (16-11 – minutul 28), Clubul Sportiv Municipal intrând la pauză cu un avantaj liniștitor de 4 goluri la pauză (18-14).

În a doua repriză, formația pregătită de Adrian Petrea și-a majorat diferența, având chiar și 6 goluri în avans (21-15 – minutul 37). Vasluienii au recuperat însă din handicap rapid, diminuând deficitul, treptat, la trei goluri (24-21) și ajungând din urmă gazdele în minutul 56 (25-25).

Băcăuanii nu au cedat lupta, și au reușit să puncteze decisiv pe final, conducând cu 28-26, cu mai puțin de un minut rămas până la finalul partidei. CSM Vaslui a mai marcat o singură dată, insuficient pentru a smulge măcar un punct din duelul în fața Bacăului

CSM Bacău: Crăciunescu, Freiwald – Crnoglavac (6 goluri), Serhel (5), Bologa (4), Tîrzioru (3), Huta (2), Tărîță (2), Păunică (2), Gal (1), Drăgan (1), Anton (1), G. Cotinghiu (1), Sadovyi, M. Cotinghiu. Antrenor: Adrian Petrea.

Clasamentul Ligii Zimbrilor

CSM Bacău a obținut, astfel, trei puncte esențiale ce au propulsat-o trei poziții, până pe treapta a cincea a ierarhiei. Cu 16 puncte acumulate după primele 10 runde disputate, băcăuanii vor juca următorul meci abia joi, 28 noiembrie, împotriva HC Dobrogea Sud Constanța, acasă, în urma amânării partidei din etapa a unsprezecea în compania celor de la CSM București.

(A.S.)

96 vizualizări