HANDBAL, Liga Zimbrilor | CSM Bacău – HC Dunărea Călărași 25-24 (12-14)

 

CSM Bacău a obținut primele trei puncte ale stagiunii încă din prima etapă a Ligii Naționale. Adrian Petrea a reușit să își conducă elevii către victorie în fața celor de la Dunărea Călărași, după o întâlnire echilibrată pe toată durata jocului, încheiată 25-24 în favoarea băcăuanilor.

Primul sfert de oră a coincis cu o egalitate susținută pe tabela de marcaj între cele două echipe (7-7, minutul 17), urmat de desprinderi succesive la un gol din partea Dunării. Prima repriză s-a terminat cu un avans de două goluri trecut în contul oaspeților, care au avut în componența lor numeroși jucători crescuți sau care au activat în trecut la Bacău.

În partea secundă, CSM a turat motoarele și a reușit să restabilească egalitatea pentru prima dată în minutul 39 (16-16). Gazdele s-au aflat la conducere în urma fazei imediat următoare (17-16, minutul 40), moment după care nu au mai putut fi depășiți, astfel că scorul final a fost 25-24 pentru băcăuani.

Acumulând primele trei puncte ale acestei ediții de campionat, CSM Bacău ocupă locul al cincilea al Ligii Zimbrilor și va juca în etapa următoare pe terenul nou-promovatei CSM Școlar Reșița, care a remizat în primul meci cu HC Buzău (23-23).

CSM Bacău: Saldatsenka, Tamaș, Freiwald – Tîrzioru (8 goluri), Păunică (5), Păunescu (3), Tărîță (3), Crnoglavac (2), Serhel (2), Drăgan (1), Sadovyi (1), Anton, Bologa, Cotinghiu, Huta, Iordachi. Antrenor: Adrian Petrea (A.S.)

354 vizualizări