ÎNOT, Campionatele Internaționale ale României | Daniel Martin stabilește noi recorduri. Radu Marius, aur la 100m liber

radu marius- alin artimon - ovidiu galeru

Sesiunea a patra a Campionatelor Internaționale de înot ale României s-a desfășurat în această după-amiază. A fost o nouă reuniune cu recorduri și frumoase performanțe băcăuane.

Daniel Martin, legitimat la SCM Bacău (antrenor Iulian Matei), a avut o evoluție foarte bună la proba de 200 de metri fluture, unde a fost cronometrat în 2.06.89 minute. Acest timp înseamnă record național al probei la două categorii de vârstă, 15 și 16 ani. Cu această performanță, Martin a obținut aurul în categoria destinată juniorilor și bronzul la seniori.

Aur la seniori a obținut Marius Radu (CS Știința Municipal Bacău), în una dintre probele sale favorite, 100m liber seniori (49,61). Marius a revenit după o lungă perioadă în care a fost reținut pe marginea bazinului de înot de probleme medicale.

Alin Alexandru Artimon, colegul său de club, a fost singurul român care a prins podiumul de premiere la 800m liber seniori, cucerind medalia de bronz (08:13,24). Pe primele două poziții au sosit Mathlouthi, Ahmed (Tunisia) șI Debast, Benoit (Franța).

Cei doi sportivi legitimațI la CS Știința Municipal sunt pregătițI de către Ovidiu Galeru.

Totalul zilei a doua de competiție a adus sportivilor români un palmares de 52 de medalii, din care 17 de aur, 17 de argint și 18 de bronz, la seniori și juniori. Cumulat, România a cucerit până acum 90 de medalii, din care 29 de aur, 29 de argint și  32 de bronz.

(foto: Alin Artimon/stânga, Ovidu Galeru, Radu Marius)

182 vizualizări