ÎNOT, Campionatul European pentru Juniori | Daniel Martin, vicecampion la 200m spate

 

O performanță excepțională pentru băcăuanul Daniel Martin (SCM, antrenor Iulian Matei) care a curerit astăzi argintul probei de 200m spate, devenind vicecampion european de tineret și stabilind cu această ocazie un nou record național.

Ieri, înotătorul a reușit calificarea în finala competiției după ce a trecut în reuniunea matinală de seriile preliminare, cu timpul de 2:01:30, iar  după-amiază, în semifinale, a înotat aceeași distanță în 2:00:23. Cu această performanță, Martin se calificase în finala probei de 200 metri spate cu al patrulea timp.

Astăzi, Daniel Martin și-a îmbunătățit timpul, terminând finala cu 1:58,72, performanță ce i-a adus locul secund pe podiumul de premiere.

 

 

Pentru Martin a fost cea de a doua finală la Europenele de la Netanya (Israel), după cea a probei de 100m spate încheiată cu locul 8.

Un alt rezultat demn de menționat de la aceste Europene, un alt record național corectat, cel de ștafetă masculină de 4X100 metri liber (Daniel Martin, George Rațiu, Vlad Pațurcă și Andrei Rusen) în finala probei, cu timpul de 3:23:76 (locul 8).

543 vizualizări