ÎNOT | Ovidiu Galeru, antrenor coordonator al lotului României: „Bacăul e la Mondiale. Sper să avem o prestație onorabilă.”

 

Prezent la Campionatele Mondiale de Seniori de la Budapesta (Ungaria), în calitate de antrenor coordonator al lotului „tricolor”, antrenorul băcăuan Ovidiu Galeru a destăinuit ziarului on-line sport24bacău câteva impresii:

„Ungurii, așa cum mă așteptam, sunt la înălțimea momentului din toate punctele de vedere. Au reușit găzduiască unele dintre cele mai importante întreceri Europene și Mondiale, în niste complexe moderne cu facilități de top. Este un efort extraordinar pentru o țară cu o populație nu foarte numeroasă. Ungaria investește foarte mult în performanță, mai ales în înot, ajungând astfel între primele cinci forțe mondiale.

Să nu uităm că, tot în aceeași perioadă, găzduiesc Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE), la Gyor construindu-se aproape de la «zero” unele dintre cele mai dotate baze sportive.

Toate acestea arată importanța pe care Guvernul de la Budapesta o acordă sportului de performanță, acesta constituid una dintre priorități.

Ieri, ne-am acomodat cu cele trei bazine de antrenament și concurs ale Dunanube Arena și suntem gata pentru startul întrecerii, start ce se va da pe 23 iulie. Încă din prima zi va intra în calificări Alin Artimon, la 400m liber, urmat la câteva zile de ceilalți componenți ai team-ului nostru: 26 iulie – Marius Radu (100m liber), 28 iulie – Alin Coste (50m liber), 29 iulie – Bogdan Scarlat (1500m liber). Toți membrii delegației, Silviu Anastase – antrenor federal, Bogdan Guță – secretar FRNPM, sunt alături de sportivi.

Este o onoare pentru noi, cei de la Bacău, să reprezentăm România la cea mai importantă întrecere mondială după Jocurile Olimpice. Este un concurs foarte greu, la care vor lua parte toți performerii din lumea înotului. Sper să avem o prestație onorabilă.” 

711 vizualizări