LUPTE GRECO-ROMANE, Campionatul European pentru juniori mici | Echipa antrenorului Ioan Butucaru scrie istoria luptelor: Denis Mihai, primul român campion european de juniori mici. Bonus: Vasile Cojoc – vicecampion european, Alin Dosoftei – bronz

18620183_1316422955132355_753322361360266737_n

 

Luptele greco-romane băcăuane au înregistrat o nouă performanță excepțională, cucerind trei medalii, câte una din fiecare culoare, la prima ediție a Campionatului European de juniori mici (13-15 ani), concurs desfășurat la Belgrad (Serbia), în perioada 19-21 mai.

Team-ul „tricolor”, a avut în componență 12 luptători, trei dintre aceștia urcând pe podiumul de premiere, toți legitimați la CS Știința Municipal Bacău/ CSS Bacău.

 

denis mihai

 

Denis Mihai a cucerit titlul european la categoria 38 kg, după cinci meciuri câștigate prin superioaritate tehnica sau tuș. 30 de secunde i-au fost suficiente pentru a-și învinge adversarul rus în finală, prin tuș.

 

lupte 2

 

Vasile Cojoc a trecut de reprezentanții Georgiei, Greciei și Ucrainei, dar a piedut finala cu sportivul din Republica Moldova, devenind vicecampion european al categoriei 66 kg.

 

lupte 3

 

Alin Dosoftei, după două meciuri câștigate, a fost la 15 secunde de intrarea în finală, dar a pierdut meciul cu reprezentantul Ucrainei, 12-10, desi era în avantaj, 10-8. Alin a cucerit medalia de bronz la categoria 59 kg.

Cu performanțele celor trei sportivi ai antrenorului Ioan Butucaru, România a terminat Campionatul European pe locul 5 pe națiuni.

Ioan Butucaru, antrenor: „Un rezultat excepțional, meritat, într-o competiție foarte disputată, la categoria lui Denis, de exemplu, fiind înscriși 20 de sportivi, iar țări cu tradiție în greco-romane aruncând în luptă câte doi luptători. Noi am estimat de mai mult timp că această generație va fi una de excepție, fapt confirmat acum, la  Europene. Succesul înregistrat de acest concurs a adus în discuție posibila organizare, la finele acestui an, a unui Campionat Mondial la această categorie de vârstă. Revenind la copii, trebuie să avem în continuare grijă de ei, și sunt sigur că în viitor vor aduce medalii internaționale la seniori pentru Bacău.”

 

VEM_4167

499 vizualizări