MINIFOTBAL | Ary&Roby Buftea, noua campioană

 

Timp de cinci zile (11-15 iulie), Bacăul a găzduit Festivalul Minifotbalului Românesc, cel mai puternic și amplu turneu de profil organizat vreodată la noi în țară.

După competiția rezervată juniorilor, în care echipa Academiei Fotbal Club Bacău “Cristian Ciocoiu” a luat bronzul la categoria 2008, în teren au intrat seniorii calificați la turneul final al Campionatului Național. În faza grupelor s-au disputat 40 de meciuri în trei zile, desfășurate pe cele două terenuri, cel mobil de lângă Casa de Cultură și cel amplasat la Baza Sportivă TNT. Cele mai bune opt echipe au făcut pasul spre faza sferturilor de finală, care a avut loc vineri în sesiunea de seară.

În semifinale au ajuns: Old Boys București (campioana regională Sud-Est), Juventus Sibiu (vicecampioana regiunii Sud-Vest), Ary&Roby Buftea (locul 4 din regiunea Sud-Est) și Dia Guard Divino Zalău (locul 3 la regiunea Nord-Vest), ultima fiind surpriza competiției după ce a eliminat în sferturi campioana națională din 2016, FC Hermannstadt Sibiu. În semifinale, sâmbătă, Old Boys București a trecut de Juventus Sibiu, scor 2-0. În celălalt joc, experiența superioară a jucătorilor de la Ary&Roby Buftea și-a spus cuvântul în fața celor de la Dia Guard Divino Zalău, scor final 2-0. O furtună puternică a făcut ca finala mică să se joace într-o altă locație decât cea stabilită inițial, Casa de Cultură Bacău, iar bronzul le-a revenit celor de la Juventus Sibiu după o victorie clară, 7-2 cu Dia Guard Divino Zalău.

Marea finală le-a adus față în față pe rivalele Old Boys București și Ary&Roby Buftea, într-o reeditare a semifinalei de la Campionatul Regional de la Brașov în care cei de la Old Boys se impuseseră la loviturile de la 7 metri. Un singur gol a făcut în cele din urmă diferența iar el a fost marcat de Sebastian Vasile, jucătorul celor de la Ary&Roby Buftea. Fluierul de final al brigăzii formate din Corneliu Groza (Iași) și Cezar Ionescu (Buzău) a adus bucuria în tabăra celor de la Ary&Roby Buftea, pentru majoritatea jucătorilor fiind vorba de un prim titlu național.

Premii acordate:
– Pentru sprijinul acodat în organizarea turneului: Gabriel Coșa (organizator local) și Daniel Rusu (Baza Sportivă TNT Bacău)
– Premiul Fair Play: Golden Boys Bacău
– Cel mai bun portar: Răzvan Eftimie (Old Boys București)
– MVP-ul Finalei: Mihai Mihalache (Old Boys București)
– Cel mai bun jucător: Toma Vincene (Ary&Roby Buftea)
– Locul IV: Dia Guard Divino Zalău
– Locul III: Juventus Sibiu
– Locul II: Old Boys București
– Locul I: Ary&Roby Buftea

Campioana Națională, Ary&Roby Buftea (foto), a primit din partea Federației de Minifotbal din România licența de participare la EMF Champions League, turneu ce va avea loc în luna septembrie în Slovenia.

120 vizualizări