SĂRITURI ÎN APĂ | Alin Ronțu, sportivul lunii iunie, în viziunea www.frnpm.ro

VEM_4771

Desi sub denumirea “profilul lunii”, site-ul oficial al FRNPM, www.frnpm.ro, realizează din când în când o rubrică în care evidențiază performanțele unor sportivi.

Pentru luna iunie, www.frnpm.ro ni-l propune pe băcăuanul Alin Ronțu, medaliat la finele lunii trecute cu bronz la proba de platformă, la Campionatele Europene de sărituri în apă pentru juniori B, care au avut loc la Moscova, în Rusia.

“Alin Ronțu are 1.56 metri înălțime și o greutate de 44 de kilograme. Este născut în data de 13 septembrie 2000, iar primele medalii le-a obținut la la Campionatele Naționale de copii, în anul 2009. Prima prezență pe podium în afara țării s-a notat în 2014, la Campionatele Internaționale de juniori ale Germaniei, care au avut loc la Dresda. Acolo, Alin a cucerit o medalie de argint, la proba de platformă.

Săriturile sale preferate sunt stând pe mâini cu dublă și salt înapoi cu șurub și jumătate, iar proba în care s-a specializat este platformă 10 metri. Ca vulnerabilitate putem anunța emotivitatea pe care va trebui să o depășească.

Printre pasiunile extrasportive menționăm practicarea sporturilor recreative și muzica. Alin Ronțu a terminat clasa a opta gimnazială, a susținut cu brio examenul de capacitate, iar din toamnă va urma cursurile Liceului cu Program Sportiv din Bacău. A fost descoperit de antrenorul Cherciu, iar în prezent e pregătit de Adrian Gavriliu (foto), fiind legitimat la SCM Bacău.”

269 vizualizări