SWIMATHON 2017 | Decathlon Bacău susține accesul la educația sportivă

VEM_3788

 

Echipa Decathlon Bacău și-a propus să înoate la Swimathon Bacău pentru a susține proiectul „Sport pentru toți”.

Acțiunea este un parteneriat între comunitatea orthodoxă, cea sportivă și sistemul educațional. La inițiativa Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, și prin intermediul Parohiei „Sfântul Gheorghe” Bacău, în 2017 a luat naștere un proiect pilot adresat elevilor școlilor gimnaziale din Bacău: un campionat de fotbal pentru elevi cu vârsta între 10-12 ani aflați în situații sociale defavorizate. Acest proiect a adus împreună opt echipe din opt școli băcăuane.

Echipa Decathlon Bacău susține șaisprezece dintre acești copii, aflați într-un context de vulnerabilitate socială și materială. „Sport pentru toți” dorește să le aducă bucurie și să îi motiveze, înlesnindu-le accesul la educația sportivă prin oferirea de echipamente și crearea unui fond de burse.

 

VEM_3777

 

Oana Stoica, director magazin: „Decathlon dorește să facă sportul accesibil tuturor pasionaților din Bacău. Încercând să atingem acest obiectiv și dorindu-ne să redăm comunității din Bacău măcar o parte din susținerea și bucuria zilnică pe care ei ne-o dăruiesc încă de la deschiderea magazinului Decathlon în orașul lor, ne-am alăturat Fundației Comunitare în organizarea și susținerea evenimentului Swimathon Bacău 2017. Echipa Decathlon va lupta pentru a păstra bucuria copilăriei și a practicării sportului în viața a 16 micuți fotbaliști și pentru a sprijini accesul lor la educație. Susține-ne și tu, pe 15 iunie, să îi ajutăm să crească sănătos prin sport! Hai să îndrăznim împreună!”

Matei Alexandru: „Particip pentru că îmi place să ajut pe cineva care chiar are nevoie de bani pentru practicarea unui sport care mă pasionează.”

Alin Pahome: „Sunt fericit să particip la acest eveniment caritabil, pentru ai sprijinii pe acești copii ce au nevoie de finanțare pentru a-și îndeplinii dorința de a juca în continuare fotbal, deoarece sportul înseamnă viață și libertate de exprimare.”

Andrei Onofrei: „Sunt încântat să fiu pentru a doua oară la acest concurs. Este o şansă să pot ajuta acești copii să ajungă mai aproape de visul lor. Sportiv fiind, am învăţat că pe lângă talent, dorinţă şi muncă mai este nevoie şi de susţinere morală şi financiară. Swimathon este şanşa lor să reuşească şi ocazia noastră să îi susţinem!

Adelina Panaet: „Povestea mea în atletism a început cu sprijinul unor oameni minunați care mi-au îndrumat calea spre performanță. „Dumnezeu lucrează prin oameni”, astfel Swimathon îmi dă șansa de a face același lucru pentru aceste suflete. Echipa Decathlon este motivată precum dorința unei medalii olimpice să fie alături de acești copii!”

Alina Zaizan: „Când am început sportul de performanță am văzut la alți copii de aceeași vârstă cu mine echipamentul pe care mi-l doream, dar părinți mei nu și-au permis să mi-l cumpere, fapt care la momentul respectiv m-a întristat. Acum, când echipa Swimathlon mi-a oferit ocazia să fac fericiți niște copii ai căror părinți nu au posibilități materiale, am acceptat ideea fără a sta pe gânduri.”

Matei Alexandru: „Mă simt mândru ca am onoarea să reprezint echipa Decathlon și acești copii minunați. Practicând fotbalul de performanță și în prezent, le înteleg pe deplin dorința de a practica acest sport și îi sprijin din toată inima!”

 

VEM_3804

191 vizualizări