VOLEI, CEV Cup | Misiune imposibilă în retur? CS Știința Bacău – CS Volei Alba-Blaj 0:3 (12-25, 16-25, 16-25)

 

Știința Bacău a cedat în trei seturi împotriva CS Volei Alba-Baj, pentru a doua oară în decursul a trei zile, în această seară, în prima manșă a semifinalelor CEV Cup. Voleibalistele pregătite de Florin Grapă au fost dominate autoritar în fața propriilor suporteri pe tot parcursul întâlnirii de către liderele întrecerii feminine interne și păstrează șanse minime la calificarea în ultimul act al competiției.

Băcăuancele au început ezitant partida, nereușind să își impună jocul în fața blăjencelor, care au câștigat detașat primul set cu 25-12 în urma greșelilor gazdelor și loviturilor imparabile ale vicecampioanelor României. In setul al doilea studentele au avut o exprimare mai fluentă, ținând aproape de adversare, încurajate de ovațiile prelungi ale publicului băcăuan. Oaspetele s-au desprins pe final, însă, și au închis setul cu 25-16.

În setul al treilea, Florin Grapă a introdus două junioare ale propriei academii, Mădălina Airoaie și Iulia Matanie, cea din urmă salvând punctul de 7-15 și izbutind mai apoi un as, spre aclamațiile mulțimii. Ultima parte a întâlnirii a confirmat, însă, forma impunătoare a echipei din Alba, reeditându-se scorul setului precedent.

Returul este programat marți, 5 martie (ora 17:00), la Transilvania Sporting Center Sibiu, Știința fiind obligată să nu cedeze niciun set în vederea accederii în finală. Între timp, Bacăul va disputa următorul meci sâmbătă, 2 martie, pe terenul celor de la CSM Târgoviște, în etapa a 16-a a Diviziei A1.

Statistica echipei băcăuane:

(A.S.)

155 vizualizări