VOLEI, Divizia A1 (feminin) | Știința Bacău cucerește „Cupa Chindia”, după trei victorii pe linie

 

Știința Bacău s-a întors victorioasă de la turneul internațional „Cupa Chindia”, organizat de CSM Târgoviște. „Studentele” au reușit să își adjudece titlul de câștigătoare ale unei competiții puternice, care a aliniat la start alte trei echipe cu obiective înalte pentru sezonul ce stă să înceapă. CSM Târgoviște țintește clasarea pe podium și în următoarea ediție a Diviziei A1, în timp ce Kaposvar, în componența căreia se află jucătoare ce au activat în România în anii trecuți, are ca obiectiv câștigarea titlului național. IlarBank Ankara, la rândul său o formație redutabilă, urmărește primele trei locuri din campionatul intern al Turciei.

Cu toate acestea, voleibalistele pregătite de Florin Grapă au cedat doar un set, în fața gazdelor, izbutind trei victorii pe linie, ceea ce reprezintă un stimulent important de moral și încredere pentru debutul iminent de Divizia A1. Tehnicianul băcăuan a avut ocazia de a vedea la lucru numele noi transferate în această vară în echipă, recunoscând că omogenitatea echipei încă nu a atins potențialul maxim.

„A fost un turneu foarte util. Nu am urmărit câștigarea lui, nu acesta a fost scopul nostru. Dar dacă ne-a ieșit, ne-a ieșit… Pentru noi a fost un bun prilej să verficăm în primul rând jucătoarele cu experiență pe care le-am adus în acest sezon. Mai avem de lucrat la omogenizarea echipei, timpul a fost scurt, dar sper ca, până la începerea campionatului, acest lucru să se regleze.” – Florin Grapă

Vineri, 20 septembrie 2019

Știința Bacău – Kaposvar (Ungaria) 3-0

CSM Târgoviște – IlarBank Ankara (Turcia)  3-0

Sâmbătă, 21 septembrie 2019 

IlarBank Ankara- Stiința Bacău 0-3

Kaposvar – CSM Târgoviște 3-1

Duminică, 22 septembrie 2019 

Kaposvar – IlarBank Ankara 3-0

CSM Târgoviște – Știința Bacău 1-3

Clasamentul Cupei ,,Chindia”

①CS Știința Bacău

②Kaposvar

③CSM Târgoviște

④IlarBank Ankara

Până la startul campionatului, conducerea clubului băcăuan și-a propus disputarea încă a unui meci de pregătire, de data aceasta la Bacău, la finele săptămânii viitoare.

(A.S.)

 

253 vizualizări