VOLEI, Divizia A1 (feminin) | Trei puncte disputate: CS Știința Bacău – CSU Belor Galați 3:0 (25-21, 25-16, 25-21)

 

Știința Bacău s-a impus sâmbătă, 23 noiembrie, confom așteptărilor, în trei seturi, în fața CSU Belor Galați, în prezența propriilor suporteri. Chiar și în absența din motive medicale a Alexandrei Dascălu, componentă de bază a Bacăului în acest sezon, băcăuancele au prestat un joc solid, și au reușit să obțină trei puncte cu ajutorul cărora au egalat Dinamo, cel puțin pentru moment, în clasament.

Știința a început cu dificultăți partida, văzându-se condusă de echipa gălățeancă în primul set la două puncte (1-3), trei puncte (6-9) și chiar patru puncte (9-13). Denisa Rogojinaru a salvat băcăuancele din impas prin numeroase blocaje, execuții și servicii precise, gazdele reușind să preia conducerea pentru prima dată la scorul de 17-16. A urmat o serie fastă a elevelor lui Florin Grapă, care au mai cedat doar cinci puncte până la sfârșitul primului set.

În al doilea parțial, formula Rogojinaru – Philajamaki – Koleva – Nowak – Sain – Kapelovies a rulat perfect în debut, băcăuancele conducând cu 5-1. Gălățencele s-au apropiat cel mai puternic la 10-8, moment din care Știința s-a desprins pe tabelă. Începând cu scorul de 15-10, Bacăul a oferit un adevărat recital la Sala Sporturilor.

Laura Philajamaki, Tina Grudina și căpitanul băcăuancelor, Denisa Rogojinaru, au condus ostilitățile, în ovațiile publicului băcăuan. De la 20-16, oaspetele nu au mai contat, „studentele” punând capăt setului secund cu 25-16.

În debutul celui de-al treilea set, raportul de forțe s-a echilibrat, mergându-se cap la cap până la scorul de 14-14, cu depășiri și reveniri succesive de ambele părți. Știința a preluat, apoi, un avans de două puncte (16-14), pe care l-au menținut până la scorul de 22-20. Apoi, formația pregătită de Florin Grapă a îndeplinit o simplă formalitate, obținând victoria cu 25-23 în ultimul set.

CS Știința Bacău: Slavina Koleva (12 puncte), Laura Philajamaki (12), Denisa Rogjinaru (C) (11), Tina Grudina (8), Kim Nowak (4), Alexandra Kapelovies (3), Georgiana Faleș (2), Lorena Ciocian, Alexandra Ciucu, Carmen Dițu, Rene Sain, Ana Stoian, Alexandra Dascălu. Antrenori: Florin Grapă, Aurel Cazacu

Florin Grapă: ,,Mă așteptam să avem un meci greu împotriva Galațiului. În primul și al treilea set ne-am chinuit. I-am spus antrenorului de la Galați: Bogdane, n-ați putut juca așa săptămâna trecută cu Dinamo. Iar el mi-a răspuns frumos: M-am pregătit pentru dumneavoastră, pentru meciul de azi. Și asta chiar s-a văzut, CSU este o echipă bună. Sper ca adversarele noastre din seara asta să mai încurce contracanditatele noastre la podium până la final. Au forța necesară, judecând după jocul de azi.

Alexandra Dascălu este indisponibilă, deocamdată. Verdictul medicului mă omoară, trebuie să stea trei săptămâni în repaus. A stat deja o săptămână, însă e incertă pentru cupele europene. Are o întindere la musculatura brațului drept, dar sper să se recupereze mai repede. Poate că având-o pe Alexandra Dascălu în teren, lucrurile ar fi stat altfel. Dar nici Kim nu a jucat deloc rău, o felicit. A avut un serviciu foarte bun. A avut unele greșeli, pe care sigur le va corecta. E o jucătoare utilă, care ne ajută mult.

Echipa poate, oricum, să joace mult mai bine. La ce am arătat în seara aceasta, ne-am folosit cam 60% din potențial, comparând cu alte partide în care am evoluat mai puternic. Putem arăta un volei mai solid, însă suntem pe un drum bun.”

Bogdan Paul, antrenor Belor Galați: ,,Era foarte greu să învingem aici. Cu toate că am avut și momente bune de joc, nu am reușit să facem față unei echipe redutabile așa cum e Știința Bacău. Ediția de campionat este foarte echilibrată, mai strânsă decât anul trecut. Sper că vom reuși să accedem în play-off, deoarece sunt convins că încă nu ne-am atins potențialul maxim și putem să creștem mai mult.”

Știința Bacău a izbutit cea de-a treia victorie consecutivă în fața unei echipe de pe primele șase locuri și a urcat temporar până pe locul al doilea, devansând-o pe Dinamo București, ce va primi mâine vizita liderului CSM Volei Alba Blaj. În cazul în care campioana României se va impune în capitală, băcăuancele vor fi sigure de poziția actuală din clasament.

Într-un alt meci al etapei, CSM Târgoviște a învins CSM Lugoj în patru seturi (29-27, 28-30, 25-20, 25-20) și a avansat în clasament două trepte, până pe locul al patrulea.

Clasamentul Diviziei A1 (feminin)

① CSM Volei Alba Blaj, 6 meciuri disputate, 6 victorii, setaveraj 18-1, 18 puncte

② CS Știința Bacău, 7 meciuri disputate, 6 victorii, 1 înfrângere, setaveraj 19-4, 18 puncte

③ CS Dinamo București, 6 meciuri disputate, 6 victorii, setaveraj 18-3, 18 puncte

④ CSM Târgoviște, 7 meciuri disputate, 5 victorii, 2 înfrângeri, setaveraj 17-7, 15 puncte

⑤ CSU Belor Galați, 8 meciuri disputate, 5 victorii, 3 înfrângeri, setaveraj 15-11, 15 puncte      

⑥ CSM Lugoj, 8 meciuri disputate, 4 victorii, 4 înfrângeri, setaveraj 16-15, 13 puncte

(A.S.)

 

192 vizualizări