EXCLUSIV | Cupa Municipiului Bacau la handbal: Spectacol în teren, prostie pe bani publici în organizare

 

Cum la secția fotbal are interzis să se bage, noul coordonator al clubului Primăriei Bacău, CS Știința Municipal, a decis să facă revoluție în zona de handbal. Asta mai ales că rezultatele secției (6 medalii la nivel de juniori în ultimii doi ani) i-ar permite să-și facă și publicitatea personală pe care crede că e îndreptățit s-o aibă, că doar nu l-a instalat partidul pe acest post fără să ia și el câteva „laicuri” din meritele echipei. Astfel, coordonatorul Gavriliu și noua sa echipă de marketing au reușit „performanțe” care i-ar face invidioși și pe cei din „Cascadorii râsului”.

 

Cupa „de” Handbal a Municipiului Bacău a fost retrogradată de la ediția a XII-a la a V-a.

 

 

În premieră în istoria handbalului, meciurile au avut ore de începere și terminare (!), iar partidele disputate de către seniori au fost de o oră și jumătate cu tot cu pauză – finala mare și o oră – finala mică (că de aia e mică!). Au fost și meciuri cu timp intermediar, de o oră și 15 minute.

 

 

Pentru prima dată în existența acestei întreceri de tradiție au lipsit programele de sală. Și nu din lipsa banilor, pentru că aceștia sunt prinși în buget, ci „datorită” faptului că, dacă nu poți scrie corect gramatical două fraze pe pagina de Facebook a clubului, este evident că nu poți concepe un text substanțial.

Și, ca să fim corecți, menționăm că a existat totuși un program de cinci pagini pentru oficialii întrecerii. Dar, greu de urmărit și plin de greșeli, a ajuns, evident, acolo unde îi era locul, în coșul de gunoi.

Cu „promptitudine gazetărească”, după mai bine de 30 de ore de la încheierea evenimentului a apărut și cronica acestuia. Fără a se menționa rezultatele finale, „csmeul cu pix” notează: „Dacă în primul meci al Diviziei A, „csmeii” au învins fără emoţii CSU Galaţi, în cel de-al doilea meci (finala mare – CSM Bucureşti), diferenţa a fost de 15 goluri în favoarea echipei băcăuane.” Adică la 15 goluri diferenţă a fost cu emoţii!? De subliniat de altfel că la Bacău a evoluat de fapt „satelitul” CSM II București, nu CSM București, vicecampioana României având în aceeași perioadă turneu acasă.

Bine, care ar fi problema? Problema este că un club care funcţiona foarte bine, singurul din judeţ care a trimis la Jocurile Olimpice doi sportivi, a ajuns jucăria unor diletanţi, iar noi plătim din buzunarele noastre amatorismul și lipsa de cultură.

Cât despre lupta de pe semicerc, divizionara A CSȘM Bacău și-a dominat adversarii și și-a depus candidatura la promovarea în Liga Națională în sezonul care stă să înceapă.

http://sport24bacau.ro/handbal-m-cupa-municipiului-bacau-gazdele-au-castigat-turneul/

 

1.274 vizualizări