FOTBAL, juniori l Diego Burlacu și Daniele Luncașu, doi fotbaliști de la Academia FC Bacău care au impresionat în ultimele acțiuni ale echipelor României de juniori

 

Ultimele două săptămâni au fost unele de referință pentru fotbalul băcăuan în ceea ce privește reprezentarea în fotbalul juvenil pe plan internațional. FC Bacău i-a dat pe mijlocașii Diego Burlacu și Daniele Luncașu echipelor naționale ale României U16 și, respectiv, U15, în stagiile de pregătire desfășurate în cea de-a doua jumătate a lunii februarie. Cei doi juniori ai FC Bacău și-au trecut numele pe liste de convocare alături de jucători care îmbracă tricoul unor formații de renume în fotbalul românesc, precum FCSB, Farul Constanța, Universitatea Craiova sau Universitatea Cluj. Atât Diego Burlacu, cât și Daniele Luncașu au evoluat în fiecare meci de verificare. Luncașu a oferit două pase decisive, precum și Burlacu a contribuit cu un assist.

 

 

Diego Burlacu – România U16

În perioada 20-26 februarie, echipa națională U16 a României s-a deplasat în Israel, în vederea participării la Turneul de Dezvoltare UEFA. În această competiție de verificare au mai luat parte reprezentativele similare ale Israelului, Chile și Republicii Cehe.

Rezultatele României U16:

Marți, 21 februarie: România U16 – Chile U16 8-0
Joi, 23 februarie: Israel U16 – România U16 1-2
Duminică, 26 februarie: Cehia U16 – România U16 4-2

În primul meci, contra statului Chile, Diego Burlacu a fost introdus în teren de selecționerul Nicolae Roșca în minutul 61, la scorul de 3-0. Ulterior intrării sale, „tricolorii” au marcat în alte 5 rânduri, impunându-se într-o manieră categorică, cu scorul de 8-0.

În cea de-a doua întâlnire, împotriva Israelului, mijlocașul academiei FC Bacău a evoluat încă din primul minut și a reușit să paseze decisiv la golul egalizator al României (1-1), în minutul 42, care i-a readus pe „tricolori” în joc. În repriza a doua, România a punctat în minutele de prelungire încă o dată și a câștigat in extremis cu scorul de 2-1.

În ultima partidă, în compania Republicii Cehe, România, deși s-a aflat în avantaj la pauză (2–1), a primit în repriza secundă trei lovituri consecutive, astfel că cehii au învins cu scorul de 4-2. Diego Burlacu a evoluat pentru „tricolori” din minutul 59 al meciului.

Diego Burlacu, mijlocaș FC Bacău / România U16: „Experiența mea la echipa națională a fost frumoasă. Aici, în Israel, am întâlnit adversari buni, agresivi, ce au arătat o solidă determinare pe tot parcursul meciului. În meciul contra Chile, am intrat în repriza a doua foarte motivat și plin de încredere. Echipa noastră a făcut un meci bun. Au existat multă tensiune și hotărâre în momentele premergătoare acestei partide, întrucât toți jucătorii și-au dorit să demonstreze unitatea și forța României. Meciul împotriva Israelului a fostul dificil. Au fost momente în care meciul s-a jucat la o foarte mare intensitate. Chiar dacă israelienii au deschis scorul, am reușit să schimbăm soarta partidei. Efortul depus de mine în această confruntare a fost maxim și mă bucur că s-a concretizat în pasa de gol pe care am oferit-o la golul egalizator. Munca noastră a fost răsplătită, la final, cu o victorie, obținută în fața unor adversari redutabili. Pot afirma că am învățat o mulțime de lucruri în acest stagiu de pregătire și voi munci în continuare să am parte de alte asemenea experiențe frumoase!”

Lotul convocat de selecționerul Nicolae Roșca pentru această acțiune:

Portari: Bogdan Ungureanu (FC Rapid 1923), Alex Maxim (FCSB), Dragoș Enache (Universitatea Cluj).

Fundași: Florin Gașpar (CSȘ Craiova), Rareș Munteanu (Farul Constanța), Ștefan Ioniță (SC Dinamo 1948), David Dumitra (Farul Constanța), Fabian Vitan (Universitatea Cluj), Alin Techereș (Universitatea Cluj), Narcis Ilaș (FC Botoșani), Horia Grideanu (ACS Kids Tâmpa Brașov).

Mijlocași: Vlad Lambru (Universitatea Cluj), Andrei Gogescu (FCSB), Mihai Toma (FCSB), Robert Chifa (Universitatea Craiova), Robert Petculescu (Progresul Spartac), Diego Burlacu (FC Bacău), David Popa (FCSB), Mario Ilie (U Craiova 1948), Yanis Pîrvu (FC Argeș), Alexandru Stoian (Farul Constanța).

Atacanți: Iustin Doicaru (Farul Constanța), Andrei Ursu (Ripensia Timișoara), Luca Ilie (FCSB).

 

 

Daniele Luncașu – România U15

Selecționata U15 a României a efectuat un stagiu de pregătire în Iordania, între 17 și 22 februarie, timp în care a disputat două meciuri de verificare contra echipei similare a Iordaniei.

Rezultatele României U15:

Sâmbătă, 18 februarie: Iordania U15 – România U15 1-1
Marți, 21 februarie: Iordania U15 – România U15 0-5.

În primul meci, Daniele Luncașu a fost introdus în teren de selecționerul Victor Ene imediat după pauză, ca 11 minute mai târziu să creeze faza de gol, finalizată de Ianis Avrămescu.

Trei zile mai târziu, mijlocașul FC Bacău a început ca titular meciul al doilea, care s-a încheiat cu o victorie categorică a românilor. Daniele Luncașu i-a pasat decisiv, în minutul 33, lui Cristian Bota, pentru golul de 2-0, fiind înlocuit în minutul 54 de Eneas Horvat, la 3-0, când avansul „tricolorilor” era deja, în mare măsură, insurmontabil.

Daniele Luncașu, mijlocaș FC Bacău / România U15: ,,Această experiență la echipa națională mi-a sporit încrederea în mine și în propriile forțe. În primul meci am fost surprinși de agresivitatea arătată de Iordania, însă în următorul meci ne-am expus în întregime calitățile individuale și colective. Pot spune că profesionalismul staffului și determinarea lotului au contribuit decisiv la obținerea rezultatului frumos din cel de-al doilea meci.”

Lotul convocat de selecționerul Nicolae Ene pentru această acțiune:

Portari: Boris Chivulescu (Lazio Celesti), Alin Ciobanu (FC Botoșani)

Fundași: Costyn Gheorghe (Farul), Sebastian Antal (Servette Geneva / Elveția), Ricardo Căldăraru (Farul), Cristian Oancea (CSA Steaua), Raul Alecsandroaie (FCSB), Andrei Popescu (Academia Gică Popescu), Luca Sindilă (CSS Alexandria), Denis Polgar (Ripensia)

Mijlocași: Ianis Podoleanu (Farul), Ramon Erdei (LPS Satu Mare), Denis Miu (HSC Hannover / Germania), Cristian Bota (U Cluj), Mateo Tameș (Farul), Andrei Oancea (Petrosport), Marco Popescu (FC Brașov), Daniele Luncașu (FC Bacău), Mario Feraru (FC Botoșani), Nicolas Costache (FCSB)

Atacanți: Ianis Avrămescu (Farul), Eneas Horvat (U Cluj).

537 vizualizări