ÎNOT | Cupei Bacăului – tradiție și succes

 

În weekend-ul săptămânii recent încheiate, 26-27 octombrie, la Bazinul de înot Bacău a avut loc cea de-a douăsprezecea ediție a tradiționalei întreceri Cupa Bacăului la Înot.

Înainte de startul competiției, Ovidiu Galeru, președintele Asociației Județene de Natație și Pentatlon Modern Bacău, a ținut o cuvântare în memoria celui care a fost Florin Ilie, unul dintre cei mai buni înotători pe care i-a format Bacăul. Fostul înotător s-a stins la tânăra vârstă de 36 de ani, cu două zile înainte de concurs, fapt pentru care publicul prezent în tribune a ținut un moment de reculegere după discursul organizatorului.

Ovidiu Galeru: “Această veste ne-a răvășit pe toți. Am crescut în bazinul din Bacău împreună. Florin Ilie a făcut parte din elita înotătorilor de performanță, a fost component al lotului național de juniori, a deținut de-a lungul timpului mai multe recorduri naționale și a avut rezultate notabile la competiții internaționale.”

Concursul a beneficiat de o participare numeroasă, peste 300 de sportivi proveniți de la 21 de cluburi, deși organizatorii au întâmpinat și unele dificultăți, cea mai importantă dintre acestea fiind trimiterea cu întârziere a invitațiilor, fapt datorat anunțului inițial de închidere a bazinului începând cu luna octombrie. Totodată, la nivel național s-au disputat și alte competiții însemnate. Aceste aspecte, însă, nu au constituit un impediment pentru competitivitatea evenimentului. Tribunele au fost pline de părinți și susținători entuziaști ce și-au urmărit favoriții la lucru în bazin. Ambițiile și speranțele au fost mari, însă, la final, doar sportivii cu performanțele cele mai bune au cucerit Cupa Bacăului.

Căștigătorii „Cupei Bacăului la Înot”:

Masculin

Juniori: Rareș Drugă (CSM Bacău)
Cadeți: Robert Adam (CSM Bacău)
10 ani: Robert Banu (CS Nautica Bacău)
9 ani: Alexander Posa (CS Nautica Bacău)
7 ani: Andreeas Mereuță (CS Nautica Bacău)

Feminin
Juniori: Maysa Rațiu (Centrul Național Olimpic Bacău)
Cadeți: Allegra Tudor (CSM Bacău)

Primele trei locuri ale fiecărei probe din programul competiției pe categorii de concurs au fost premiate cu diplome, medalii şi premii în echipament sportiv oferite de sponsorul principal TYR România.

Competiția a fost organizată de AJNPM Bacău, DJST Bacău, CS Nautica Bacău, în parteneriat cu Primăria Municipiului Bacău.

(A.S.)

538 vizualizări