ÎNOT, Swimathon 2022 | Din nou, valuri pentru susținerea proiectelor comunității băcăuane

 

Swimathon este un eveniment anual, organizat de Fundația Comunitară Bacău cu scopul de a oferi asociațiilor, fundațiilor și grupurilor de inițiativă din Bacău un context de strângere de fonduri pentru proiectele și activitățile pe care le desfășoară în comunitate. Un eveniment de fundraising deghizat sub forma unei competiții de înot. Dar singura competiție reală este cea a înotătorilor cu ei înșiși, de a mobiliza în jurul lor cât mai mulți susținători care să doneze pentru proiectul în care ei cred.

În cele opt ediții de până acum, evenimentul a mobilizat și a peste 7.000 de persoane și a găzduit peste 72 de ong-uri și grupuri de inițiativă. 830 de inotatori și 98 echipe au înotat pentru proiectele înscrise în Swimathon.

Mihai Căprioară, director executiv: „Fundația Comunitară Bacău mobilizează resurse și le direcționeză spre nevoi identificate în comunitate. Finanțăm idei, proiecte, organizații și grupuri de inițiativă care propun și oferă soluții de impact la nevoi locale. Organizăm evenimente de fundraising pentru societatea civilă din Bacău și pentru cei care au proiecte pe care vor să le transforme în realitate. Swimathon este evenimentul care an de an a adunat la un loc oameni cărora le pasă. E o onoare pentru noi să colaborăm cu fundații, asociații, oameni cu inițiativă. După doi ani de pandemie, facem din nou valuri în comunitate! Opt proiecte așteapă să fie cunoscute și susținute. Puteți face asta pe site-ul Swimathon-ului sau în ziua evenimentului. Vă asteptăm la Bazinul Olimpic de Înot, pe 25 noiembrie, de la ora 17.”

Din 2013 până acum, am finanțat peste 170 de proiecte și am acordat peste 200 de burse. Încurajăm leadershipul, performanța, creativitatea și inovația. Identificăm, administrăm și mobilizăm resurse în Fonduri și Programe. Suntem parte din Federația Fundațiile Comunitare din România. La nivel național, partenerii noștri principali sunt Asociația pentru Relații Comunitare și Romanian-American Foundation.

Asociația Karpen 2010 (Liceul N.V Karpen) vine la Swimathon Bacău cu proiecul unui laborator de științe pentru elevii de gimnaziu. Pentru că mințile celor mici au nevoie de un spațiu în care să descopere tainele biologiei, fizicii și chimiei, echipa Karpen înoată la Swimathon!

Pentru că educația trebuie să ofere nu doar teorie, ci și competențe de viață, de integrare pe piața muncii și de adaptare la viitor, noi, Fundatia Comunitara Bacau, mobilizăm resurse financiare pentru finanțarea proiectelor de educație non-formală.

Romanian Youth Movement for Democracy și Liceul Tehnologic „Anghel Saligny”, Bacău vin la Swimathon Bacău cu proiectul „Clubul din Internat”.
Un proiect în care tinerii din liceu beneficiază de un spațiu pentru suport, discuții, timp petrecut cu bine și folos. Un proiect pentru viitorul celor care acum învață speranța și care au nevoie de susținere pentru a merge mai departe.

Asociația Pentru Ambulanța Bacău vine la Swimathon Bacău cu proiectul „Vis de Crăciun”.
Pentru atât de mulți copii, Crăciunul e doar o altă zi din an pe care doar o visează specială. De aceea, poți să fii parte din echipa care transformă visul în realitate. Asociația pentru Ambulanță Bacău vrea să ajungă cu daruri la cât mai mulți copii aflați în medii vulnerabile, în îngrijire paleativă sau pe care sărbătorile îi vor găsi pe Secția de Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Bacău.

Door2Outdoor vine la Swimathon Bacău cu proiectul „Hub Sportiv- toți suntem egali!”.
Ambiția celor de la Door2Outdoor este să ofere un spațiu pentru mișcare și sport dedicat inclusiv persoanelor cu dizabilități.
Sala multi-sport este proiectul care aduce la un loc sportivi, instructori, tineri dornici de mișcare și persoane cu dizabilități, într-un spațiu în care toți au șanse egale la…mișcare.

Fundatia de Sprijin Comunitar (FSC) vine la Swimathon 2022!
Susține-le proiectul „Crăciunul pentru buncii singuri” și fii unul dintre cei care pot aduce puțină bucurie în casele celor bătrâni și singuri.
Poți fii chiar tu un Moș Crăciun, donând pentru proiect și susținându-i pe cei care,în 25 noiembrie, înoată pentru bunicii nimănui.

Academia CLAR vine la Swimathon 2022 cu proiectul #scoliconștiente!
Pentru că avem nevoie de educație emoțională în școli iar copiii noștri trebuie să își cunoască și gestioneze emoțiile, proiectul #școliconștiente are nevoie de finanțare pentru a ajunge la cât mai mulți profesori și elevi.

Școala 10 vine la Swimathon 2022!
Ce vor elevii? Să strângă fonduri pentru amenajarea curții interioare și a terenului de sport. Pentru că atât ei cât și profesorii își doresc pauze mai active, mai multă și mișcare și zile cât mai colorate!

115 vizualizări