ATLETISM | Băcăuanii au alergat cu ocazia Zilei Olimpice 2019

 

Duminică, 16 iunie, centrul orașului Bacău a găzduit o nouă ediție a Crosului Olimpic. Evenimentul a fost organizat de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Bacău, împreună cu Asociația Județeană de Atletism Bacău și Academia Olimpică Română.

La cros au participat 300 de persoane, concursul fiind desfășurat pe mai multe categorii de vârstă. Cei mai mulți participanți au fost copii, începând cu clasele I și a II-a, dar au fost prezenți și seniori și chiar veterani.

Toți oamenii ce au ales să acorde zilei de duminică o însemnătate sportivă au primit tricouri și medalii din partea COSR. Sportivilor ce s-au clasat pe podium le-au fost oferite premii, cupe și diplome de către DJTS Bacău.

Întrecerea a făcut parte din programul ,,Luna Olimpică” (mai-iunie 2019) inițiat de Comitetul Olimpic și Sportiv Român, ce implică organizarea mai multor crosuri în diferite localități ale țării. Cursele marchează momentul în care, pe 23 iunie 1894, la Paris, a fost înființat Comitetul Internațional Olimpic (CIO).

(A.S.)

foto: Tudorel Gherase

51 vizualizări