ATLETISM, Campionatul Mondial de Ultramaraton | George Popa și Claudiu Gorgan, locul 9 cu echipa României

 

George Popa și Claudiu Gorgan au concurat la Campionatul Mondial de Ultramaraton, desfășurat pe 1 septembrie, la Brașov, reușind să obțină performanțe notabile pentru atletismul băcăuan.

Cei doi atleți legitimați la CS Știința Bacău și antrenați de Cristina Alexe au contribuit la clasarea pe poziția a noua a echipei naționale a României în cadrul întrecerii pe națiuni.

Claudiu Gorgan a încheiat cursa după 3 ore, 20 de minute și 47 de secunde, situându-se pe locul 49 în clasamentul general. După un timp de 20 de minute a terminat cei 50 de kilometri și George Popa, care a ocupat la final poziția cu numărul 65.

A fost pentru prima dată când în România s-a disputat o competiție de asemenea anvergură, candidatura României fiind văzută cu ochi buni în urma organizării ireproșabile a campionatului european de la Timișoara, desfăşurându-se sub patronajul IAU (Asociaţia Internaţională de Ultramaraton), partener al IAAF (Asociaţia Internaţională a Federaţiilor de Atletism). Prima ediţie a Campionatului Mondial de Alergare de 50 de km, a avut loc la Doha, Qatar, în decembrie 2015.

(A.S.)

225 vizualizări