FOTBAL | Cristi Ciocoiu: “Obiectivul nostru principal este supraviețuirea.”

 

cristi ciocoiu

 

Cristi Ciocoiu: “Analiza situației financiare la data preluării în administrare arăta că ASC Bacău avea o datorie de 21 de miliarde lei (n.r. lei vechi). Până la această oră, datoriile s-au redus la 14 miliarde, iar până la începerea returului se încearcă reducerea lor la 10 miliarde. O mare parte din suma inițială a reprezentat-o drepturile salariale, drepturi la care jucătorii au renunțat.
Problema principală rămâne credibilitatea, avem un mare deficit de imagine. Un alt minus este legat de lipsa unui stadion care să ofere condiții la nivelul anului 2015. Toate astea fac ca sponsorii să fie reticienți în a ni se alătura. Calculele finaciare sunt făcute până la finalul anului, banii primiti recent sunt suficienți dacă în anul care urmează nu vor mai fi întârzieri la finanțare pe Legea 350.
La Centrul de copii și juniori a fost numit în funcția de director Radu Ciobanu. Am început să derulăm un parteneriat cu Asociația FC Bacău pentru a completa grupa de juniori E a clubului. De asemenea, vom incerca să completăm grupele de juniori și la celelalte categorii, astfel încât să acoperim găurile existente. Este posibil ca, până în anul următor, să aibe loc o fuziune între cele două asociații, fapt care ar implica și preluarea palmaresului fostului FCM Bacău, pentru a avea mai multe plusuri în fața băcăuanilor.
Opt dintre foștii jucători au părăsit Bacăul, am mai rămas cu 15, la care vom mai adăuga juniori.
Obiectivul nostru principal este supraviețuirea. Nu uităm de unde am plecat și, din păcate, cu asta ne luptăm. Mai avem de tras, de muncit, dar gândul revenirii unde am mai fost ne aduce zilnic la stadion.
Asta este singura variantă pentru acest oraș, la cum stau lucrurile la această oră, pentru ca la un moment dat să fie iar mandru de fotbalul de aici.”

299 vizualizări