HANDBAL, Campionatul Național de Juniori 2 | Finala din semifinale. CSM Bacău, locul 4

 

În după-amiaza zilei de ieri, 1 iunie, juniorii 2 ai CSM Bacău s-au confruntat cu SCM Politehnica Timișoara, pentru un loc în finala Campionatului Național de Handbal, turneu disputat la Târgu Mureș. A fost adevarata finala a acestei întreceri, un meci pe care băcăuanii au avut șansa să-l închidă de trei ori, dar până la urmă l-au pierdut în mod dramatic după loviturile de departajare.  

După ce tinerii pregătiți de Gabriel Armanu s-au aflat în avantaj pe tabelă la pauză, cu două goluri (15-13), bănățenii au reușit să echilibreze raportul de forțe până la finalul regulamentar al întâlnirii și să egaleze cu trei secunde înainte de sfârșitul celor 60 de minute, 27-27. Au urmat două reprize suplimentare de 5 minute, la capătul acestora nicio echipă nu s-a predat, situația rămând egală (31-31), fapt ce a necesitat disputarea a încă două reprize de prelungire, de aceeași durată. Nici la finalul acestora nu s-a stabilit o câștigătoare, afișajul electronic arătând scorul de 35-35.

După cum stipulează regulamentul, au urmat aruncări de la 7m, cele două formații hotărându-și soarta în urma loviturilor de departajare. CSM Bacău a ratat trei aruncări și a marcat o singură dată, în timp ce timișorenii au înscris de trei ori, impunându-se cu 3-1 și trimițând Bacăul în finala mică, la capătul unei întâlniri pe cât de spectaculoasă și dramatică, pe atât de extenuantă.

CSM Bacău – SCM Poli Timișoara 36-38 (15-13, 27-27, 31-31, 35-35)

CSM Bacău:  Cozmaciuc, Marinescu – Asavastei (10), Toboșaru (7), Andrei (6), Bălan (6), Frînghiu (3), Cojocaru (1), Bran (1), Petrea (1), Dârlău (1), Dobrotă, Ichim, Dinu, Romaneț, Feldeș. Antrenori: Gabriel Armanu, Valeriu Rugină.

În finala mică, care s-a desfășurat în dimineața zilei de astăzi, băcăuanii au avut de ținut piept Academiei Minaur Baia Mare, echipă ce a pierdut clar în fața CSM București în celălalt meci din semifinale, scor 33-40.

CSM Bacău a fost, însă, învinsă cu scorul de 33-28 (13-13) în fața echipei pe care a surclasat-o în grupe, în urma oboselii fizice acumulate cu nici 24 de ore în urmă și pe fondul căderii psihice cauzate de înfrângerea precedentă.

Academia Minaur Baia Mare – CSM Bacău 33-28 (13-13)

CSM Bacău: Marinescu, Cozmaciuc – Toboșaru 11, Cojocaru 6, Bălan 5, Petrea 2, Dobrotă 2, Asavastei 1, Andrei 1, Ichim, Dârlău, Niculaie, Armanu, Feldeș, Dinu, Romaneț. Antrenori: Gabriel Armanu, Valeriu Rugină

SCM Politehnica Timișoara a învins în finala mare pe CSM București (25-23), cucerind titlul național.

Formația băcăuană a încheiat, astfel, sezonul competițional pe locul 4 la nivel național, dar demonstrând valoare, ambiție și tărie de caracter incontestabile, anunțând totuși performanțe mai mari din partea acestei generații în viitorul apropiat.

(A.S.)

303 vizualizări