HANDBAL, Cupa României Fan Courier (masculin) | Băcăuanii se impun dramatic după penalty-uri și acced în sferturile de finală: CS Minaur Baia Mare – CSM Bacău 26-27 (14-12, 23-23)

 

CSM Bacău s-a calificat, luni, 9 decembrie, in extremis în sferturile de finală a Cupei României la handbal masculin, după ce cele șaizeci de minute regulamentare nu au fost suficiente pentru a stabili o câștigătoare în duelul în fața CS Minaur Baia Mare.

Prima repriză le-a aparținut băimărenilor, care, aflându-se în permanență la conducere, au intrat la cabine cu un avans de două goluri (14-12). În partea secundă, echipa aliniată de Adrian Petrea a ajuns din urmă pentru prima dată formația gazdă la scorul de 19-19 (minutul 49), reușind să preia ulterior conducerea (22-21, 23-22). Baia Mare a înscris ultimul gol, în minutul 59, situația rămânând neschimbată până la fluierul final.

Mai departe, patru din cinci lovituri de departajare au fost transformate de băcăuani, în timp ce gazdele au înscris de doar trei ori de la șapte metri.

CSM Bacău: Saldatsenka, Tamaș, Freiwald – Drăgan (7 goluri), Tărîță (5), Crngovalac (4), Bologa (3), Păunică (2), Sadovyi (2), Cotinghiu (1), Păunescu (1), Serhel (1), Tîrzioru (1), Anton, Gal, Huta. Antrenor: Adrian Petrea

CSM Bacău și-a asigurat, astfel, prezența în „sferturi”, fază unde s-au mai calificat HC Buzău, Dinamo București, CSM Alexandria, SCM Politehnica Timișoara, AHC Potaissa Turda, AHC Dobrogea Sud Constanța și CS Magnum Botoșani.

Partida din cadrul sferturilor de finală ale competiției va avea loc în mai puțin de o săptămână, duminică, 15 decembrie.

(A.S.)

159 vizualizări