HANDBAL, J1 (m) | Medalie de bronz

 

Juniorii I au dat aurul pe bronz. După doi ani cu titlul național în vitrină la această categorie competițională, CSM Bacău a schimbat echipa, generațiile de sportivi și poziția pe podium. La capătul sezonului 2017-2018, care s-a încheiat cu turneul final desfășurat la Sfântu Gheorghe (30 mai – 3 iunie), handbaliștii băcăuani au ocupat locul al 3-lea. 

La turneul final, CSM Bacău a pornit cu stângul, înregistrând a doua și cea mai severă înfrângere din această ediție de campionat: 27-32 (13-14) cu AHC Potaissa Turda. Un duș rece urmat în schimb de două victorii (obligatorii!) în cursa pentru semifinale: 28-23 (13-13) cu CSȘ 2 Baia Mare, respectiv 29-23 (14-16) cu LPS Piatra Neamț. Prin aceste rezultate, formația pregătită de Gabriela Manea și Gabriel Armanu s-a clasat a 2-a în grupa B, asigurându-și accesul între cele mai bune 4 echipe din țară.

În semifinale, CSM Bacău și-a măsurat forțele cu CSM București. Și a ieșit un meci de colecție, decis dramatic după prelungiri. La finalul timpului regulamentar scorul a fost egal, 23-23, la pauză înregistrându-se un avans de un gol pentru gruparea din capitală. La un gol diferență s-a consemnat și rezultatul final, 28-27 pentru CSM București, de altfel noua campioană a României în acest an (32-25 în finala cu LPS Suceava).

Învinsă în semifinale, CSM Bacău a jucat astăzi în finala mică, unde s-a reîntâlnit cu Potaissa Turda. Iar juniorii băcăuani au reușit să-și ia revanșa pentru înfrângerea din grupe, impunându-se cu 32-29 (17-16). O revanșă cu atât mai dulce cu cât s-a concretizat în cucerirea medaliilor de bronz. În plus, CSM-ul a dat și trei jucători în echipa ideală a competiției: Andrei Totoi a fost desemnat cel mai bun pivot, Eduard Iordachi a fost votat cel mai bun inter dreapta, în timp ce Andrei Drăgan și-a încheiat junioratul cu distincția de „cel mai bun jucător” al turneului final.

CSM Bacău: Andrei Cozma, Eugen Crăciunescu, Andrei Copos – Andrei Drăgan, Cătălin Brăescu, Andrei Totoi, Răzvan Pușcuță, Andrei Iștoc, Eduard Iordachi, Rareș Stănică, Dragoș Dragomir, Eduard Marcu, Georgel Costea, Ștefan Gherasim, Ionuț Vamanu, Dragoș Păscălin. Antrenori: Gabriela Manea, Gabriel Armanu. Kinetoterapeut: Cornel Bontaș

211 vizualizări