VOLEI, Divizia A1 (feminin) | Mergem împreună spre voleiul european!

 

Știința Bacău pășește în sezonul 2019-2020 al Diviziei A1 cu duelul de sâmbătă, 5 octombrie, împotriva CS „U” NTT Data Cluj,  în fața suporterilor băcăuani. Succesul „studentelor” este unul imperativ, noile achiziții realizate pe piața transferurilor de conducerea Bacăului anunțând obiective mai mărețe decât în anii precedenți.

Divizia A1 aliniază la start 11 formații, care vor desfășura meciurile pe sistemul fiecare-cu-fiecare în cadrul sezonului regulat, ce constă în 22 de etape. În urma numărului impar de echipe înscrise în campionat, Știința va sta în etapele a cincea și, respectiv, a șaisprezecea.

Componența Diviziei A1             

 1. CSO Voluntari 2005
 2. CS Dinamo București
 3. CS Știința Bacău
 4. CSM Târgoviște
 5. CSM Lugoj
 6. CSU Belor Galați
 7. CSM Volei Alba Blaj
 8. FC Argeș
 9. CS Medgidia
 10. CS „U” NTT Data Cluj
 11. CS Rapid București

În play-off se califică primele șase cluburi clasate la finalul clasamentului sezonului regulat, în timp ce în play-off vor juca echipele ce au ocupat ultimele cinci locuri.

Sezonul regulat debutează pe 5 octombrie 2019, având programat ultimul meci în data de 22 februarie 2020. Fazele superioare vor începe pe 7 martie 2020, ca mai apoi, pe 25 aprilie 2020, să se decidă campioana Diviziei A1 și cine va părăsi întrecerea.

Florin Grapă, antrenorul principal al Științei de mai bine de trei decenii, are perspective înalte în ceea ce privește noul an competițional. ,,Am așteptări mari, având în vedere că toate jucătoarele pe care le-am adus sunt componente ale loturilor naționale ale țărilor de unde provin. Am mare încredere în echipă. Cred că Știința va fi o echipă mult mai competitivă prin comparație cu cea din anul trecut.”

Printre jucătoarele nou-venite în această vară se numără Tina Grudina (Slovenia), Rene Sain (Croația), Kim Novak (Franța), Laura Pihlajamaki (Finlanda) și Alexandra Dascălu (Franța).

Lotul Științei Bacău

 1. Kim Nowak
 2. Denisa Rogojinaru
 3. Tina Grudina
 4. Mădălina Airoaie
 5. Lorena Ciocian
 6. Carmen Dițu
 7. Ana Stoian
 8. Laura Pihlajamaki
 9. Slavina Koleva
 10. Georgiana Faleș
 11. Alexandra Ciucu
 12. Alice Kapelovies
 13. Rene Sain
 14. Alexandra Dascălu

În acest an, Știința este angrenată în trei competiții: campionat, Cupa României și Cupa Challenge, bifând al 25-lea an consecutiv în care este prezentă într-o întrecere europeană.

 

172 vizualizări