VOLEI, Divizia A1 | „Studentele” pășesc cu dreptul în noul sezon: CS Știința Bacău – CS “U” NTT Data Cluj 3:0 (25-9, 25-20, 25-19

 

Elevele lui Florin Grapă au obținând primele trei puncte în meciul din prima etapă a Diviziei A1 de volei, după un număr minim de seturi adjudecate, trei, în fața CS “U” NTT Data Cluj.

Suporterii băcăuani, veniți în număr mare, au avut ocazia de a vedea în acțiune, pentru prima dată într-un meci oficial, jucătoarele nou-venite în vară, care au avut un rol exponențial în această victorie.

Primul set a fost câștigat la pas de “studente”, care au început partida cu un avantaj de 5-0. După ce Știința s-a distanțat la 7 puncte (11-4) și la 9 puncte (15-6), clujencele au părut a da semne de revenire (15-8). Blocajul excelent al Bacăului, precum și serviciile ireproșabile ale franțuzoaicei Alexandra Dascălu au contribuit la adjudecarea setului cu 25-9 de către gazde, ce a fost închis de către lovitura lui Carmen Dițu.

La începutul setului secund secund, raportul de forțe a suferit modificări, formația ardeleană reușind să preia frâiele jocului. Băcăuancele au depășit momentul, însă, și au revenit la conducere (11-7), ca mai apoi să se afle la cârmă cu 16-7. Clujencele nu au cedat, menținându-se aproape de Știința Bacău. Loviturile năprasnice ale Tinei Grudina și Denisei Rogojinaru și serviciile excepționale ale Alexandrei Dascălu au adus puncte părții băcăuane, ce s-a impus și în setul al doilea, scor 25-20.

Florin Grapă s-a arătat ușor indignat de relaxarea survenită în rândul băcăuancelor după primul set: „Sunt mulțumit de cum au decurs lucrurile în primul set. După aceea, probabil că a intervenit relaxarea. Chiar dacă după primul set am început să fac mai multe schimbări, jucătoarele nu trebuiau să considere meciul ca și câștigat, fapt ce m-a supărat.”

Setul al treilea le-a avut în prim plan tot pe băcăuance, care, chiar dacă s-au relaxat în partea a doua a întâlnirii, nu și-au pierdut concentrarea, conducându-l de la un capăt la celălalt.

Agerimea și maleabilitatea lui Rene Sain s-au văzut în momente cheie ale setului care la final a fost închis de lovitura Denisei Rogojinaru, ce a condus ostilitățile în tabăra băcăuană alături de Tina Grudina. Știința Bacău a pus capăt întâlnirii cu un 25-19 spectaculos în ultima parte, acumulând astfel primele puncte în actuala ediție de campionat.

CS Știința Bacău: Rogojinaru (16 puncte), Grudina (12), Dascălu (8), Koleva (6), Kapelovies (4), Faleș (3), Nowak (3), Dițu (2), Pihlajamaki (2), Airoaie, Ciocian, Stoian, Ciucu, Sain. Antrenori: Florin Grapă, Aurel Cazacu.

„În acest meci am remarcat mai multe plusuri în contul echipei decât în sezonul trecut, însă aștept să văd cum vom răspunde în fața unor adversari mai puternici și atunci vom putea trage niște concluzii mai clare. M-a deranjat că în ultimele două seturi nu am jucat la fel de serios, chiar dacă am reușit câteva puncte spectaculoase. Lucrul pe care îl doresc este seriozitatea”, a subliniat antrenorul Științei.

În ceea ce privește atmosfera, publicul băcăuan și-a făcut tot timpul simțită prezența, impulsionând echipa gazdă în momente dificile.

„Vreau să remarc numărul mare de spectatori prezenți în această seară. Cred că atmosfera a fost ca cea din meciurile împotriva Volei Alba-Blaj de anul trecut, ceea ce mă bucură, având în vedere că a fost primul meci, și în fața unui oponent cu un nume nu chiar foarte sonor”, a conchis Florin Grapă.

În etapa următoare, Bacăul va întâlni CS Rapid București în deplasare, partida urmând să se desfășoare sâmbăta viitoare (12 octombrie), începând cu ora 17.

(A.S.)

 

268 vizualizări