VOLEI, Divizia A1 (feminin) | „Studentele” îndeplinesc o simplă formalitate: CS Știința Bacău – CSO Voluntari 2005 3:0 (25-4, 25-11, 25-17)

 

Știința Bacău a defilat în cadrul etapei a treia, trecând în trei seturi de CSO Voluntari 2005, în fața unui public băcăuan numeros și foarte sonor. Victoria este a treia la număr din tot atâtea meciuri disputate de băcăuance, care au oferit în această seară cea mai consistentă prestație de la începutul sezonului și până acum, în condițiile în care ilfovencele au izbutit să smulgă gazdelor doar 32 de puncte.

Setul întâi a fost câștigat într-o manieră cât se poate de tranșantă de elevele lui Florin Grapă. Serviciile precise ale Alexandrei Dascălu, loviturile curate ale Denisei Rogojinaru, Slavinei Koleva și Tinei Grudina, precum și precipitarea din tabăra voleibalistelor de la Voluntari au conturat scorul de 25-4 în favoarea „studentelor”.

În setul secund, cursul jocului nu a fost diferit, formația băcăuană abordând jocul în același mod debordant. Echipa nou-promovată a început mai curajos, însă elanul acestora s-a risipit încă după primele puncte. Experiența și valoarea Bacăului au fost elemente cheie în contracararea avântului adversarelor. Dascălu, Rogojinaru și Koleva s-au remarcat într-un set pe care Știința și l-a adjudecat cu scorul de 25-11.

În ultimul parțial, pe fondul schimbărilor numeroase efectuate de Florin Grapă în urma avantajului confortabil, Voluntari a condus la început în mai multe rândul. Băcăuancele au reușit să restabilească echilibrul la 10-10 și să se desprindă apoi definitiv. Setul s-a încheiat cu scorul 25-17, securizând Științei toate cele trei puncte.

Florin Grapă, antrenorul Științei: „Per total sunt mulțumit. Am luat cele trei puncte. După cum am spus și înaintea meciului, mi-aș fi dorit ca în această etapă să fi întâlnit un adversar mai apropiat ca valoare de noi, în condițiile în care în partida viitoare vom juca în deplasare cu Dinamo, un cu totul altfel de meci.

Dacă reușim și acolo să ne impunem, putem afirma că suntem pe drumul pe care ni-l dorim atât noi, cât și publicul băcăuan. Nu știu dacă duelul împotriva dinamovistelor este primul test serios din acest sezon, dar este unul dintre punctele de încercare ale acestui tur de campionat, având în vedere că Dinamo este o echipă bună.

Ținând cont de ce oponent am întâlnit, nu mă pot pronunța în privința greșelilor făcute. Sunt mulțumit că în primele două seturi nu am greșit aproape deloc serviciile. Nu aș vrea să comentez vizavi de blocaj, întrucât jucătoarele au respectat toate indicațiile mele, iar atacul Voluntariului nu a fost unul cu care noi suntem obișnuiți.”

Știința Bacău: Alexandra Dascălu (12 puncte), Slavina Koleva (12), Denisa Rogojinaru (C) (10), Kim Nowak (6), Tina Grudina (3), Alexandra Kapelovies (3), Laura Pihlajamaki (3), Mădălina Airoaie (1), Carmen Dițu (1), Ana Stoian (1), Alexandra Ciucu, Rene Sain. Antrenori: Florin Grapă, Aurel Cazacu.

În urma succesului, Știința se menține în fruntea ierarhiei Diviziei A1, cu 9 puncte adunate din trei meciuri disputate, împărțind fotoliul de lider cu CSM Târgoviște. În etapa a patra, Bacăul se va deplasa la București, în perspectiva duelului împortiva celor de la Dinamo, o altă grupare cu punctaj maxim, care, însă, a stat în etapa curentă. Meciul va avea loc sâmbăta viitoare, pe 26 octombrie.

(A.S.)

 

118 vizualizări