VOLEI MASCULIN | Știința Bacău se pregătește pentru noul sezon competițional

 

Echipa de volei masculin a CS Știința Bacău se pregătește în această perioadă să plece în cantonament. Voleibaliștii antrenați de Eusebiu Țurcanu se vor deplasa la Izvorul Muntelui. Timp de o săptămână, „studenții” vor continua să își pună la punct aspecte fizice, tehnice și tactice. Plecarea este programată pentru joi, 25 august.

Lotul Științei s-a reunit pe 15 august, iar de atunci băcăuanii s-au antrenat zilnic în sala de sport a Colegiului Național „Vasile Alecsandri”.

Eusebiu Țurcanu se bazează pe sportivii Cosmin Matei, Mihai Șnel, Matei Hagatiș, Codrin Cernou, Ștefan Țurcanu, Paul Alecu, George Petrache, Tudor Matanie, Ștefan Văduva, Andrei Mazilu, Răzvan Năstasă și Tudor Munteanu. Acestora li se alătură Răzvan Gâtlan, care și-a prelungit contractul cu CS Știința Bacău. Un semn de întrebare la Tiberiu Iacob, sportiv ce a terminat clasa a XII-a și va lua zilele următoare o decizie legată de cariera sa sportivă.

De menționat este participarea jucătorilor Mihai Șnel și Cosmin Matei la Campionatul Național de Volei pe Plajă disputat în această vară, o premieră pentru voleiul băcăuan.

Eusebiu Țurcanu, antrenorul CS Știința Bacău: „Pe 15 august, am sunat adunarea lotului de jucători al Științei. Acum v-om pleca într-un cantonament, cu sprijinul Consiliului Local Bacău. Încă nu se știe varianta de desfășurare a campionatului, cu una sau cu două serii. Deoarece în Seria Est au rămas mai puține echipe, s-a luat în calcul și varianta să se facă o singură serie de Divizia A2. Asta va presupune multe deplasări, lungi și costisitoare. Din cauza acestei necunoscute încă nu s-a stabilit nici data începerii noii ediții de campionat. Pentru anul competițional următor ne propunem să creștem valoarea lotului, să continuăm să livrăm lotului național jucători, așa cum au fost până acum Ștefan Văduva și Tudor Matanie. Și, bine-nțeles, să câștigăm cât mai multe meciuri.”

Pentru finalul perioadei de pregătire, premergător începutului ediției 2022-2023 al eșalonului secund de volei masculin al României, Știința își va programa meciuri amicale.

178 vizualizări