ATLETISM | Băcăuanii, 11 medalii la Internaționalele României

 

Cea de-a 64-a ediție a Campionatelor Internaționale de Atletism ale României a îmbogățit palmaresul județului Bacău cu încă 11 medalii. Delegația băcăuană a cucerit patru medalii de aur, patru de argint și trei de bronz, în cadrul întrecerii de la Cluj-Napoca, care s-a desfășurat pe Cluj Arena, în două reuniuni (8-9 iunie).

CSM Onești conduce detașat ierarhia privind numărul de distincții obținute de sportivii legitimați la cluburile băcăuane, cu 9 medalii (4 aur, 3 argint, 2 bronz). Celelalte au fost cucerite de performerii SCM Bacău, fiind în număr de două (1 argint, 1 bronz).

Performanțele atleților aparținând cluburilor băcăuane:

Locul 1 – Bitan Gabriel, săritura în lungime (7.80m), CSM Onești

Locul 2 – Banaga Iulia Nicoleta, 100m garduri (14.02), CSM Onești

Locul 2 – Banaga Iulia Nicoleta, 400m garduri (60.25), CSM Onești

Locul 2 – Moroșanu Angela, săritura în lungime (6.35m), CSM Onești

Locul 2 – Ghelber Bianca Florentina, aruncarea ciocanului (68.89m), SCM Bacău/CSA Steaua București

Locul 3 – Asmarandei Elena Mihaela, aruncarea discului (47.80m), SCM Bacău

Locul 3 – Ursu Sergiu, aruncarea discului (56.81m), CSM Onești

De asemenea, la proba de ștafete 4x100m masculin, Ioan Andrei Melnicescu și Alexandru Terpezan, ambii sportivi ai CSM Onești, au cucerit medalia de aur cu prima echipă a României, ce a înregistrat o performanță de 40.87 secunde.

Marius Gabriel Tone (CSM Onești), component al echipei române secunde, a urcat pe treapta a treia a podiumului la aceeași probă alături de colegii săi mai tineri, aflându-se la nici o secundă în spatele primei reprezentative, cu un timp de 41.28 secunde.

Iulia Nicoleta Banagă (CSM Onești) a cucerit, la rândul său, medalia de aur alături de echipa națională, la proba de 4×100 feminin (46.38 secunde).

(A.S.)

 

foto: Tudorel Gherase – facebook

74 vizualizări