HALTERE, Campionatul European de Haltere Juniori U17 | Mihaela Cambei și Alice Halmac: 5 titluri de campioană europeană și 3 recorduri europene

 

Județul Bacău a fost reprezentat la Campionate Europene de junior, desfășurate în perioada 6-14 decembrie, în stațiunea israeliană Eliat, trei halterofile. Toate cele trei sportive, Mihaela Cambei (CSM Onești), Alice Halmac și Gabriela Daviduță (CSM Bacău), au cucerit, în total, 7 medalii, dintre care 5 de aur, una de argint și, respectiv, una de bronz.

Mihaela Cambei (antrenor Cristina Maftei) s-a încununat triplă campioană europeană în cadrul întrecerii destinate sportivilor sub 15 ani. A urcat pe prima treaptă la amândouă stilurile smuls și aruncat, cu performanțe de 77 kg și, respectiv, 94 kg. Însumate, cele 171 de kilograme i-au adus, inevitabil, aurul și la proba total.

 În cadrul probei aruncat, halterofila oneșteancă a stabilit un nou record european al acestei grupe de vârstă, în limitele categoriei de 49 de kilograme.

Nici tabăra Clubului Sportiv Municipal Bacău nu s-a lăsat mai prejos, Alice Halmac (foto, categoria 59 kg) reușind să stabilească, la rândul său, alte două recorduri europene (smuls și total). În cadrul probei smuls a izbutit nu mai puțin de 95 de kilograme (locul 1), în timp ce la stilul aruncat a realizat performanța de 78 de kilograme (locul 2).

Cu 173 de kilograme, sportiva antrenată de George Călin a cucerit titlul de campioană europeană și la proba total.

De asemenea, Gabriela Daviduță (CSM Bacău, antrenot George Călin) a obținut medalia de bronz, cu o performanță de 85 de kilograme la proba smuls (categoria 81 kg).

 (A.S.)

227 vizualizări