HANDBAL, Liga Zimbrilor | Gabriel Armanu revine în calitate de antrenor principal în Liga Naționala cu o victorie: CSU Suceava – CSM Bacău 17-23 (9-12)

 

CSM Bacău s-a impus în prima etapă a play-out-ului Ligii Zimbrilor în decursul după-amiezii de sâmbătă pe terenul celor de la CSU Suceava cu scorul de 23-1, după ce au intrat la vestiare cu un avantaj de trei goluri (12-9). Băcăuanii au început cu dreptul campania pentru salvarea de la retrogradare, conducând de la un capăt la celălalt al întâlnirii.

Handbaliștii pregătiți de Gabriel Armanu au început hotărâți partida, organizându-se admirabil în defensivă și înregistrând o eficiență ridicată în ceea ce a privit concretizarea șanselor create. Bacăul a menținut în prima repriză avantaje constante de două goluri, izbutind să se distanțeze și la 4 lungimi în fața sucevenilor (8-4 – minutul 23, 10-6 – minutul 26, 11-7 – minutul 28). La cabine s-a intrat cu scorul de 12-9 în favoarea oaspeților, a căror atitudine anunța o prestație și mai convingătoare pentru a doua repriză.

A doua parte a duelului i-a avut pe băcăuani la cârmă, singurele momente de cumpănă fiind întâmpinate în minutele 39 (13-13), 40 (14-14) și 45 (15-15). Suflul nou al echipei băcăuane instaurat odată cu revenirea pe banca tehnică în calitate de antrenor principal al lui Gabriel Armanu a consfințit în continuare un recital ofensiv, băcăuanii marcând nu mai puțin de 7 goluri consecutive (22-15, minutul 56), în timp ce Tamaș a făcut meciul campionatului „închizând” complet poarta. CSU Suceava a încercat să reducă din handicap, înscriind două goluri, insuficiente însă pentru a face față jocului calitativ prestat de CSM Bacău, care a câștigat la finele meciului cu scorul de 23-17.

Formația băcăuană își adjudecă, astfel, 3 puncte, urcând pe poziția a treia din cadrul play-out-ului, ultima care duce spre un eventual baraj cu o pretendentă la promovare din Dizivia A.

Cu 4 puncte trecute în cont, CSM Bacău va încerca să mai facă un pas înainte către salvarea de la retrogradare, miercuri, 17 aprilie, pe teren propriu, împotriva vecinei de clasament CSM Făgăraș (locul 2, 6 puncte).

CSM Bacău: Radu Tamaș, Richard Freiwald, Eugen Crăciunescu – Alexandru Tărîță (4), Bahdan Serhel (4), Robert Gal (3), Pavel Maksimov (3), Rareș Păunică (2), Viacheslav Sadovyi (2), Andrei Drăgan (1), Mihai Cotinghiu (1), Bogdan Păunescu (1), Eduard Iordachi (1), Alex Dascălu (1), Alexandru Bologa. Antrenori: Gabriel Armanu, George Călin.

 (A.S.)

858 vizualizări